krem do ciast i tortów i babaczek

Jolanta
Ciasta
18.03.2016 9:35
krem do ciast i tortów i babaczek

gotujemy na średnim ogniu ciągle mieszając..aż do momentu ,gdy będą sie wytwarzały piOrkatz.wczesniej z drutu należy wykonać oczko ..i sprawdzać co jakiś czas cukier czy jest juz odpowiedni.wkładamy oczko do gotującego cukru wyciągamy i dmuchamy.jeżeli tworzą sie piórka syrop jest gotowy..w między czasie musimy ubić białko i ten goracy syrop po troche wlewamy do ubitego białka mieszając najlepiej rózgą.. Produkty: 1 1/2 kostki masła 1 szklanka cukru 2 jajka 1/2 soku z cytryny Wykonanie: Masło rozkręcamy w makutrze i odstawiamy na bok..cukier wsypujemy do garnka i wlewamy 3-4 łyżki wody.. Do masła dodajemy żółtka i rozkręcamy..następnie dodajemy po łyżce masy białkowej ,aż do momentu wyczerpania..

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/krem-do-ciast/