dorsz w sosie koperkowym

Anna
Obiad
17.03.2016 18:47
dorsz w sosie koperkowym

Składniki: 4 nieduże tuszki dorsza sól zielony pieprz cytryna 2 łyżeczki suszonego koperku 100 ml wody 3 łyżki śmietany lub jogurtu 2 łyżki mąki skiełkowany koperek Wykonanie: tuszki dokładnie umyć, odciąć płetwy i ogon. Czasem Ślubny wybiera się na dorsza i wtedy delektujemy się rybą ledwo co złowioną w Bałtyku, częściej korzystamy z oferty kilku miejscowych sklepów rybnych. Do ryby podałam ziemniaki z rzeżuchą i surówkę z świeżych warzyw- sałaty lodowej, ogórka, rzodkiewki, pora i pomidorków koktajlowych. Tuszki dorsza oprószyć mąką i obsmażyć na oleju z obu stron. Nieduże tuszki dorsza wyglądały zachęcająco, więc postanowiłam przyrządzić moim panom rybkę w sosie koperkowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rozmowki-kobiece.blogspot.com/2016/03/dorsz-w-sosie-koperkowym.html