Przepis od Kingi Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 papryczki chili 4 ząbki czosnku 1 spora marchewka 1 cebula 1,5 l bulionu warzywnego 2 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej natka pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do rozgrzanego garnka wlać olej i wrzucić startą marchewkę i cebulę i smażyć około 2 minut. Całość zalać bulionem i gotować około 15-20 minut, aż warzywka będą miękkie po czym zblendować. Soczewicę dokładnie wypłukać i wrzucić do marchewki razem z papryczką chili.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://piekielnakuchniaanety.blogspot.com/2016/03/rozgrzewajaca-zupa-krem-z-soczewicy.html