bataty faszerowane cielęciną i szpinakiem

Zielony Środek
Obiad
10.03.2016 11:56
bataty faszerowane cielęciną i szpinakiem

Z miąższem batatów można postąpić na kilka sposobów: dodać całość do farszu, pół szklanki odłożyć na omlet z batatem i ricottą lub całość pozostawić na inne danie, zupę, ciasto.. Do farszu oprócz cielęciny mielonej i szpinaku dodałam cebulę i przyprawy (kumin, oregano, kolendrę oraz pieprz cayenne), więc lista składników jest dość krótka (nie licząc dodatków). Biorąc pod uwagę zawartość błonnika, złożonych węglowodanów, białka, tłuszczu, witamin A, B, C, E, K, makro – i mikropierwiastków batat w rankingu warzyw zdobył pozycję warzywa o najwyższej wartości odżywczej źródło Posypane sporą ilością sera i podane z jogurtem naturalnym, mogą zasmakować nawet tym, co za nimi nie przepadają. Staram się o tym nie myśleć, ale jeśli jest możliwość, kupuje te ekologiczne, bardziej naturalne. Ale można to zrobić z wyprzedzeniem, a poza tym robi się to samo, w międzyczasie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielonysrodek.pl/bataty-faszerowane-cielecina-przepis/