Na rozgrzanym oleju z suszonych pomidorów szklę drobno posiekaną cebulę z czosnkiem, dodaję pokrojony na mniejsze kawałki miąższ z cukinii, dodaję sól i smażę aż woda odparuje. Składniki: - 2 niewielkie cukinie - 50 g kaszy kuskus - pojedyncza pierś z kurczaka - 100 g gorgonzoli - pęczek natki pietruszki - 3 ząbki czosnku - średnia cebula - Olej z suszonych pomidorów - sól, pieprz, zioła prowansalskie Cukinię przekrajam wzdłuż na równe połowy, łyżeczką wydrążam środek zostawiając ok. pół centymetra z każdej strony. Dodaję pokruszoną w kostkę gorgonzolę(można zostawić kilka kawałków, aby położyć na farszu aby się roztopiła- ja zapomniałam :)), zmniejszam ogień i czekam aż się rozpuści często mieszając. To danie powstało w mojej głowie z potrzeby ugotowania czegoś więcej niż wody na herbatę, a jednocześnie szybkiego, co będzie można odgrzać następnego dnia na obiad. Gdy woda z cukinii odparuje zwiększam ogień i dodaję kurczaka aż z wierzchu przestanie być surowy.