Placki ziemniaczane pieczone w piekarniku

Kami
Fit
08.03.2016 8:47
Placki ziemniaczane pieczone w piekarniku

Układaj na blasze porcje masy i formuj z niej niezbyt cienkie placki (jeśli będzie się z niej oddzielał płyn, postaraj się go nie nabierać i nie mieszaj już masy, by oddzieliło się go jak najwięcej). Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, lekko posól i smaż cały czas mieszając na średnim ogniu, aż zacznie się szklić. Placki wstaw do piekarnika nagrzanego do 230 stopni i zapiekaj przez 20-25 minut, aż będą ładnie zezłocone i chrupkie na brzegach. Ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach (lub, jeśli masz, użyj malaksera). Do startych ziemniaków dodaj jajko, mąkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz oraz natkę pietruszki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mniammniam.com/Placki_ziemniaczane_pieczone_w_piekarniku___film_video_HD-17634p.html