Składniki: - 2 jajka - 2-3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej - 1/2 szklanki kukurydzy - 1 pomidor średniej wielkości - pęczek natki pietruszki - kilka małych kuleczek mozzarelli (lub 1/2 dużej kulki) - 1/3 szklanki tartego parmezanu (opcjonalnie) - roszponka - około 1/2 szklanki jogurtu naturalnego - 2 łyżki sosu chilli słodko-pikantnego - sól, pieprz - 1 łyżka masła Wykonanie: Na patelni (użyliśmy 24cm średnicy) rozpuszczamy masło, wylewamy całe ciasto, zmniejszamy ogień i pozostawiamy je pod przykryciem na około 5minut. Wówczas dodajemy do nich mąkę, pokrojonego w kostkę pomidora, kukurydzę, kulki mozzarelli (przekrojone na pół), posiekaną takę pietruszki i opcjonalnie parmezan. Po tym czasie sprawdzamy czy się zrumieniło, jeśli tak, odwracamy omlet (można w tym celu użyć drugiej patelni).