Łatwy przepis na bezy

Monika
Desery
07.03.2016 13:56
Łatwy przepis na bezy

Gdy piana jest sztywna, lśniąca i nie wypada z miski po przekręceniu jej do góry nogami, wyciśnij dowolnej wielkości i kształtu kupki słodkiej piany na blachę wyłożoną pergaminem i susz w piekarniku w temperaturze 120 stopni nawet do godziny. Można dodać aromatu wanilii jeśli ktoś lubi, w postaci cukru wanilinowego lub startej laski wanilii, nie dodawałbym olejku waniliowego, bo piana się nie ubije, ale o tym za chwilę. Bez dyskusji. Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem i ewentualnym aromatem – i tu znowu uwaga, jeśli chcesz mieć te zdrowe ciastka, nie dodawaj aromatów na oleju bo możesz się pożegnać z pianą. Najlepiej niech będzie szklana, bo te wszystkie pojemniki z tworzyw sztucznych ciężko jest dokładnie odtłuścić, a tłuszcz sprawi, że białko się nie ubije, to samo sprawi pozostawiona woda w misce. Bezy – składniki białko jaja kurzego cukier – proporcja mniej więcej 50 gramów cukru na białko z jednego jaja proporcja mniej więcej 50 gramów cukru na białko z jednego jaja szczypta soli cukier wanilinowy lub laska wanilii do smaku Bezy – przygotowanie Zawierają co prawda sporo cukru, ale prócz niego i białka z kurzego jaja nie ma w nich żadnych innych składników. Aha, i trzymaj je w jakimś szczelnym pojemniku, zanim nie znikną w brzuchach głodomorów, bo jak naciągną wilgoci to staną się papciowate.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/bezy-latwe-ciastka-bez-maki/