Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonymi marchewkami

kardamonovy

Sałatki

07.03.2016 11:00

Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonymi marchewkami

2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny sól olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Marchewki myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze i cieńsze frytki, skrapiamy olejem i pieczemy w 180 stopniach do miękkości i zrumienienia. Jutro chyba znowu zrobię coś z kaszy, może nawet z kaszanki – jeszcze się miotam. Zrobiłam sobie sałatkę z kaszą jaglana i pieczonymi marchewkami, korzystając z nieobecności My. Upieczone marchewki mieszamy z kaszą, rukolą, startym na grubych oczkach serem, słonecznikiem. Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej duża garść rukoli 2 średnie marchewki 1 łyżka uprażonych pestek słonecznika garść sera bursztyn (lub innego długodojrzewającego) Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, gotujemy (ja gotowałam około 12-15 minut) i studzimy – musi być miękka, ale nie rozpadająca się. Podobne przepisy: Sałatka z kaszą jaglaną, camembertem i suszonymi pomidorami z kaszą jaglaną, pieczoną papryką, fetą i oliwkami

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/salatka-z-kasza-jaglana-i-pieczonymi-marchewkami/