Tahini, czyli domowa pasta sezamowa, bez niej nie może się obejść żaden tradycyjnie przyrządzony hummus, czyli pasta z ciecierzycy. Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 szklanka sezamu 3 łyżki oleju sezamowego lub innego opcjonalnie 1 łyżka zimnej wody Wykonanie: Sezam wysypujemy na suchą patelnię i prażymy go do uzyskania lekko złocistego koloru. Gdyby pasta była za gęsta - powinna mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego - dodajemy do niej łyżkę zimniej wody i miksujemy. Na pewno do kupnej pasty już nie wrócę, ta jest super. Tahini, domowa pasta sezamowa Przyda się też nam do przyrządzenia innych potraw rodem prosto z kuchni arabskiej.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/03/tahini-domowa-pasta-sezamowa.html