Sałatka na ciepło z brukselką i dynią Darii Ładochy Składniki: 4 łyżki suszonej żurawiny 500 g dyni 4 szalotki lub 2 czerwone cebule 300 g brukselki 2 łyżeczki masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka kuminu 100 g orzechów pekan 3 łyżki syropu z agawy 200 g ugotowanej komosy ryżowej Wykonanie: Żurawinę zalewamy ciepłą wodą. Brukselkę kroimy na pół, szalotki lub cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki. Jesień jak każda pora roku ma swoje pyszne sezonowe warzywa, są to między innymi różne odmiany pożywnej dyni, a także pyszna i bardzo zdrowa brukselka. Dynię kroimy w plastry, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Sałatka na ciepło z brukselką i dynią została przygotowana przez Darię Ładochę. Znajdziecie w niej pyszne i zdrowe przepisy przygotowane przez czterech kulinarnych ambasadorów marki: Darię Ładochę, Karola Okrasę, Kingę Paruzel i Pawła Małeckiego. Wszystkie przepisy, jak to w książkach Lidla bywa, są okraszone przepięknymi i bardzo apetycznymi zdjęciami. Przepis znalazłam w najnowszej książce wydanej właśnie przez Lidl Polska pod tytułem Jeść zdrowej.