Składniki: - 4-5 łodyg selera naciowego - 2-3 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera korzeniowego - 3-4 ziemniaki - 1 cebula - łyżka masła - koperek - ok. 70 dag kości wieprzowych (ja miałam od schabu) lub ok. 1,5 litra bulionu - sól, pieprz, maggi i szczypta curry Kości umyć zalać wodą, dodać obraną marchewkę, pietruszkę i seler korzeniowy. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym maśle, dodać pokrojonego selera naciowego i razem podsmażać ok. 6-7 minut. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, a także pokrojoną w kostkę pozostałą marchew. Seler naciowy z cebulą, pietruszkę, połowę marchewki i seler korzeniowy zmiksować (można dodać troszkę wywaru).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://talerzprzyjemnosci.blogspot.com/2016/03/zupa-po-przecierowa-z-selerem-naciowym.html