Karczek pod pierzynką – wypróbuj mój sprawdzony przepis. składniki: 1 kg karkówki 10 pieczarek 6 plastrów żółtego sera domowy ketchup domowy majonez 1 duża cebula sól morska pieprz młotkowany z gorczycą i kolendrą Składniki: Karczek / karkówkę kroimy na 6 plastrów, które następnie nacinamy (ale nie do końca) tworząc kieszeń. Tak zapiekana karkówka jest idealna na wszelkie imprezy, gdy goście przychodzą na określoną godzinę. Ale zawsze karkówka przykryta jest pierzynką z plastrów sera i mieszanki sosu z majonezu i ketchupu. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. U mnie w domu mówiło się na nie: Karkówka pod pierzynką. Potem pozostaje nam tylko czekać na gości, a następnie wyłożyć danie na talerze. Produkty do dania można przygotować sobie wcześniej i tylko czekać na określoną godzinę, aby mięso wstawić do piekarnika.