Można spotkać przepis na wielu blogowych kulinarnych blogach, a to świadczy tylko o tym ,że warto ją zrobić do obiadu :) Składniki: - 1 mała kapusta pekińska bądź 1/2 dużej - 1 puszka kukurydzy - około 4 liście z części zielonej poru (można zamiennie dać szczypiorek) - 1 mała cebula - opcjonalnie - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 3 łyżki stołowe majonezu - sól, pieprz do smaku (polecam z przewagą pieprzu) Wykonanie: Kapustę pekińską drobno kroimy, następnie: cebule (jeżeli ktoś chce dodać, ja wole bez bo sam por ma w sobie już wyrazisty smak), por, dodajemy majonez z jogurtem,całą puszkę odsączonej wcześniej kukurydzy, pieprz sól i wszystko razem mieszamy
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kamira90.blogspot.com/2013/11/surowka-z-kapusty-pekinskiej-z.html