Składniki ciasto na naleśniki 300 ml mleka 1 i 1/4 szkl mąki 2 jajka szczypta soli himalajskiej 2-3 łyżeczki mielonego jęczmienia w proszku farsz 250 g białego sera półtłustego 4-5 ziemniaków 1 łyżka siemienia lnianego 2 łyżki morwy białej firmy Eco Blik 1 mała cebula sól pieprz dodatkowo kawałek boczku 1. 2. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem morwy białej. Nie miałam nastroju do lepienia więc przygotowałam zielone krokiety z farszem ziemniaczano- serowym. 3. Kiedy ziemniaki przestygną mieszamy je z białym serem. 5. Na każdy nakładamy ziemniaczano- serowy farsz. Na patelni wytapiamy z niego tłuszcz. Dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, siemię lniane. 4. Ciasto wyjmujemy z lodówki.