Składniki: 1 puszka pomidorów krojonych (lub 5 świeżych, obranych) 1 kubek wody 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 duże kromki czerstwego chleba bez skórki 1 łyżeczka octu winnego pół łyżeczki cukru parę liści bazylii liść laurowy oliwa extra virgin sól (przepis na 2 porcje) Podobne przepisy: Kremowa pomidorowa z jarzynami z rosołu Zupa pomidorowa z pomidorów z puszki Zupa pomidorowa z makaronem Pomidorowa z tortellini Pomidorowa z wędzoną papryką, fasolą i ziemniakami Gęsta zupa pomidorowa z ryżem Zupa pomidorowa z kaszą i szczypiorkiem Zupa pomidorowa z lanymi kluskami Gęsta pomidorowa z pesto i mozzarellą Już wiem, że to będzie jeden z pierwszym letnich pomidorowych przepisów. Od paru dni dobrze wiedziałam co będę dzisiaj gotować, kupiłam sobie specjalnie wcześniej białe pieczywo, które to dziś można już nazwać zdecydowanie nieświeżym.