Ryba z blachy z warzywami z soczystą salsą - jednoblachowe danie obiadowe, a do tego fit i zdrowe :)

Kami
Obiad
23.02.2016 10:35
Ryba z blachy z warzywami z soczystą salsą - jednoblachowe danie obiadowe, a do tego fit i zdrowe :)

Na nieco większą kostkę pokrój obrane awokado - od razu spryskaj je sokiem z limonki (dzięki temu zachowa swój piękny kolor). Pomidory pokrój na ćwiartki, usuń sok i nasiona, następnie pokrój na drobną kostkę. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułóż warzywa, spryskaj je olejem, a cykorię dodatkowo jeszcze sokiem limonkowym. Ziemniaki, marchewki i kalarepkę pokrój na niezbyt małe kawałki - ich kształt niech będzie taki, jaki Ci się podoba :) W czasie gotowania warzyw przygotuj salsę: cebulę pokrój na bardzo drobną kostkę. Wszystkie warzywa, poza cykorią ugotuj przez 4-5 minut na parze - powinny pozostać jędrne.