Składniki: - 1 opakowanie makaronu Pappardelle Primo Gusto - Kulki mięsne: - 400 g mięsa mielonego wieprzowego - 1 jajko - 1 średnia cebula - 2 łyżki bułki tartej - 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 18% - 1 łyżeczka musztardy - 2 ząbki czosnku - 0,5 łyżeczki słodkiej papryki - sól morska - pieprz kolorowy - Składniki na sos: - 250 ml śmietany 30% - 250 ml wody - 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% - 1 łyżka majonezu - 1 płaska łyżka mąki pszennej - 1,5 łyżeczki koncentratu pomidorowego Primo Gusto - Do smaku: - sól morska - pieprz kolorowy - bazylia - czosnek granulowany - Do posypania: - sezam złoty - 150 g mozzarelli - natka pietruszki Kulki mięsne: Mięso przełożyć do miski dodać zrumienioną cebulkę, bułkę tartą, jajko, śmietanę, musztardę, czosnek przeciśnięty przez praskę, paprykę i wymieszać. Do każdego gniazda włożyć mięsną kulkę i lekko docisnąć by mięso wypełniło gniazda makaronowe. Piec 40 minut, zdjąć folię i zapiekać jeszcze około 10-15 minut, aż makaron lekko się zrumieni. Sos: Wszystkie składniki na sos energicznie wymieszać i doprawić do smaku.