Osobiście jestem wielką fanką paluszków na słodko, ale jeśli preferujecie paluszki wytrawne to również znajdziecie duży ich wybór tutaj Składniki: - 500 ml mleka, - 70 g gorzkiej czekolady, - 1 jajko, - 25 g cukru, - 20 g mąki kukurydzianej, - do ozdoby :starta czekolada gorzka, białe serduszka, paluszki z otrębami i miodem Przygotowanie: Połowę mleka podgrzewamy z kawałkami gorzkiej czekolady, aż do jej rozpuszczenia. Ten deser smakiem przypomina budyń czekoladowy, choć jest sto razy lepszy ;) Po ugotowaniu posypałam desery startą gorzką czekoladą, która od razu się rozpuściła, posypałam posypką i podałam z pysznymi paluszkami z otrębami i miodem . Gdy mleko z czekoladą będzie gorące dolewamy mleko z pozostałymi składnikami i gotujemy do zgęstnienia, ciągle mieszając.