Składniki:biszkopt: - 3/4 szklanki mąki pszennej, - 1/2 szklanki cukru, - 5 jajek, - 4 łyżki kakao, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki mleka w temp. pokojowej, - szczypta soli. - 400 ml śmietanki 30%, - 250 g serka mascarpone, - 1/2 opakowania żelatyny do deserów Dr. Oetker, - 2 łyżki cukru pudru. W tym czasie rozpuszczamy polewę w rondelku (ja wyjmuję polewę z rondelka, wlewamy w łyżki mleka i rozpuszczam na małym ogniu). Następnie dodajemy serek mascarpone i żelatynę do deserów (rozpuszczoną w wodzie według przepisu na opakowaniu z 1/2 porcji). 2 łyżki mleka, 2 opakowania polewy deserowej Dr. Oetker. Przygotowanie:biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Przekładamy pół masy na biszkopt i schładzamy w lodówce. Polewę studzimy, gdy nie jest za ciepła wylewamy połowę na ciasto. Na samym końcu mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Na koniec dekorujemy pozostałą polewą (jeśli stwardniała to ponownie ją rozpuszczamy).