Jagodzianki

Agnieszka
Ciasta
12.07.2016 11:41
Jagodzianki

Składniki: - 250 g mąki pszennej, - 3-4 g suszonych drożdży Dr. Oetker, - szczypta soli, - 125 ml mleka (letnie), - 1 jajko, - 30 ml oleju, - 1/4 szklanki cukru, - 1 łyżeczka cukru waniliowego, - 8 łyżek jagód, - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, - 2 łyżki cukru, - 1 opakowanie lukru tradycyjnego Dr. Oetker. Przygotowanie:Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, następnie wbijamy jajko, wlewamy letnie mleko i olej. Układamy na blaszce i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia na 20-30 minut. Zawijamy ciasto w kulkę i formujemy na kształt podłużnej bułeczki. Z każdej formujemy kulkę i rozpłaszczamy w dłoniach na placek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/07/jagodzianki.html

Aga w kuchni

Agnieszka