Składniki: - 500 g cebuli, - 300 g pora, - 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, - 2 łyżki masła, - 2 łyżki oleju rzepakowego, - 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego, - 1 łyżeczka słodkiej papryki, - sól, - pieprz czarny, - kilka kromek bagietki, - 50 g startego ser cheddar, - 1/2 łyżeczki suszonego oregano. Jeśli wolicie bardziej kremowe zupy to można bulion z cebulką i porem zmiksować, a później dodać mięso mielone- nam jednak smakowała bez miksowania. Dzisiaj zagościła u Nas pyszna cebulowo-porowa zupka z nutką słodyczy wydobytej z cebuli. Podana z grzanką zrobioną z bagietki i sera cheddar. Po wyciągnięciu z piekarnika podajemy od razu z zupką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/01/zupa-cebulowo-porowa-z-grzanka-serowa.html