Pieczone żeberka

kardamonovy
Obiad
19.02.2016 10:21
Pieczone żeberka

Składniki: 1,5 kg żeberek wieprzowych 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki wody 4 ząbki czosnku 2 łyżki oregano starta, na najmniejszych oczkach, skórka z całej cytryny sok z 1 cytryny 1 łyżka ostrej papryki w proszku 2 liście laurowe sól Żeberka kroimy na mniejsze kawałki. Żeberka razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem około 1,5 godziny w 170 stopniach. Myślałam, że będą musiały się długo piec, żeby mięcho fajnie odchodziło od kości. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Żeby znowu nie oglądać miny kota ze Shreka, zapodam mięso.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/pieczone-zeberka/