Sałatka z pieczoną papryką i fetą

kardamonovy
Sałatki
16.04.2018 12:56
Sałatka z pieczoną papryką i fetą

Składniki: 2 czerwone papryki 50 g rukoli pęczek szczypiorku 1 kostka sera feta (ja użyłam wędzonej) 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika 2 łyżki oliwy extra virgin sok z połowy cytryny sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4-5 porcji) Sałatka z ogórkiem, suszonymi pomidorami i kaparami Sałatka z grillowaną cukinią i fetą Sałatka z sałatą, ogórkiem i fetą Sałatka ze szpinakiem, granatem i fetą Papryki myjemy, kroimy na pół, pozbywamy się gniazd nasiennych, wkładamy do piekarnika i pieczemy do mocnego zrumienienia w 180 stopniach. To jest jedna z lepszych rzeczy jakie jadłam w życiu. Dodajemy do niej pokrojoną w paski paprykę, poszatkowany szczypiorek, pokrojoną w kostkę fetę i słonecznik. Podobne przepisy: Sałatka z truskawkami, pomidorami i fetą

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/salatka-z-pieczona-papryka-i-feta/