Kurczak faszerowany pieczarkami

Agnieszka
Obiad
19.02.2016 10:30
Kurczak faszerowany pieczarkami

Składniki: - 1 świeży kurczak - u mnie ok. 1,5kg, - 1 cebula, - ok. 10 pieczarek, - 2 łyżki bułki tartej, - 2 łyżki oliwy, - przyprawy: pieprz, sól, majeranek, słodka papryka, czosnek Przygotowanie: Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Jak to zrobić można obejrzeć na youtube filmiki pod nazwą luzowanie lub trybowanie kurczaka. Pieczemy 10 minut w 200 stopniach, później 50 minut w 180 stopniach. Farsz: podsmażymy na maśle cebulkę pokrojoną w kostkę z pieczarkami. Kurczaka nacieramy na zewnątrz i wewnątrz przyprawami wymieszanymi z oliwą. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Kurczaka położyć na blacie piersiami do dołu. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2014/12/kurczak-faszerowany-pieczarkami.html

Aga w kuchni

Agnieszka