Składniki: - biszkopt: - 3 jajka, - 100 g cukru, - 80 g mąki pszennej, - 40 g mąki ziemniaczanej, - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. - masa kubusiowa: - 2 budynie waniliowe bez cukru, - 700 ml Kubusia (banan,jabłko,brzoskwinia), - 200 g masła, - 2 łyżki cukru, - masa śmietanowa: - 330 ml śmietanki 30 %, - 1 śmietan fix, - 1 łyżka cukru, - dodatkowo: ok. 20 herbatników kakaowych. pieczemy 20 minut w 180 stopniach. masa kubusiowa: 3/4 Kubusia gotujemy, do pozostałej części soczku wsypujemy budynie i cukier. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę z cukrem i śmietan fixem. Ciasto przelewamy do blaszkę (ok. 25x30cm) wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do rozgrzanego piekarnika (góra-dół). Następnie dodajemy pojedynczo żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia.