My wcinaliśmy ją 3 dni:))) Składniki: - 1 kg szynki wieprzowej - 5 małych cebul - 2 ząbki czosnku - 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) - pęczek koperku - mąka do obtaczania - czosnek granulowany - słodka papryka w proszku - szczypta gałki muszkatołowej - sól i cukier - olej rzepakowy do podsmażenia - łyżeczka masła Szynkę umyłam, oczyściłam i pokroiłam w cienkie plastry (max. 1 cm). Naczynie żaroodporne nasmarowałam niewielką ilością masła, ułożyłam w nim warstwowo mięso i całość zalałam powstałym sosem z cebulką. Całość szczelnie przykryłam folią aluminiową (to naczynie mam akurat bez pokrywy) i zapiekałam przez ok. 70-80 minut w 180 stopniach. Całość zalałam mleczkiem kokosowym, dodałam gałkę muszkatołową, lekko podgotowałam, na koniec dodałam posiekany koperek. Mięso obtoczyłam w mące o obsmażyłam z obu stron na oleju rzepakowym.