SKŁADNIKI: (około 8 porcji) 400 gram brązowego ryżu 3 cebule 1 kg udek lub podudzi z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra SOS: 1/2 kostki masła 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 6 łyżeczek pikantnego keczupu 1 łyżeczka ostrej papryki 3 ząbki czosnku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Właściwie kurczak i ryż w tym wydaniu sam się piecze i jedyne co trzeba przygotować to sos, a potem to już tylko włączyć piekarnik i czekać na gotowe. Jak wiadomo kurczak i ryż to idealne danie dla tych wszystkich, których główną żywieniową strategią jest budowanie masy, zatem liczę, że moi koledzy z siłki będą usatysfakcjonowani. W związku z tym na moim stole pojawiają się zarówno wegetariańskie kotlety, jak i dobrze wysmażony stek. Kurczak pieczony na brązowym ryżu to danie chociaż wydaje się być nudne, jest łatwe i smaczne. Chcąc nie chcąc w moim jadłospisie znajdują się także tak tradycyjne dania jak to poniższe. Doskonale sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe jak i imprezowe jadło podane na ciepło. Niestety nie dotyczy to mojego męża i córki, więc nie zawsze reagują entuzjastycznie na każdą przygotowaną przeze mnie nowość.