karkówka pieczona w całości

Jolanta

Obiad

15.02.2016 9:36

karkówka pieczona w całości

Zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i smażymy karkówkę następne 1 1/2 godziny..od czasu o czasu podlewając niewielką ilością wody i wytworzonym sosem.. Polecam ..na pewno będziecie Państwo zadowoleni z mojego przepisu.. 🙂 Produkty: 1.2-1.3 kg karkówki 4-5 ząbki czosnku Marynata: 2 łyżki sosu sojowego ciemnego papryka słodka i ostra majeranek. nacieramy dokładnie solą ..z sosu sojowego.papryk.majeranku.tymianku .pieprzu i oliwy..wykonujemy marynatę.. nagrzewamy do 240 stopni bez termoobiegu..wkładamy mięso i smażymy 20 minut przewracamy na drugą stronę i smażymy następne 20 minut.. Przykrywamy i odstawiamy o lodówki na 12 godzin..od czasu do czasu przewracamy mięso by równomiernie wchłonęło marynatę.. Wykonanie: Umytą karkówkę i osuszoną nakłuwamy nożem a w miejsce to wciskamy obrany i podzielony ząbek czosnku/u mnie ząbek dzielę na trzy części/w każdą ze stron..

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ugotujmycos.pl/karkowka-pieczona-w-calosci/