Francuska pomarańczowa kostka

Beata
Ciasta
14.02.2016 0:29
Francuska pomarańczowa kostka

Krem 180 ml jogurtu naturalnego 200 ml śmietany kremówki 36% skórka pomarańczowa z jednej pomarańczy wyciśnięty sok z jednej pomarańczy 3 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru (lub według własnego smaku) Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem, posypać cukrem i pokroić na kwadraty o boku około 7x7 cm Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciastka i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 15 minut. Nie wstawiałam innych przepisów w związku z tym świętem, bo jakoś nie przykładam się do niego zbyt mocno. Może i Wy na takie się skusicie i to nie tylko z okazji Walentynek, ale i w każdy inny dzień. Dodać skórkę z pomarańczy , jogurt i wyciśnięty sok z pomarańczy. Po tym czasie podgrzać ją lekko w mikrofalówce lub na kuchence, ale nie doprowadzić do wrzenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/francuska-pomaranczowa-kostka.html