,,WALENTYNKOWA GALARETKA Z ZATOPIONYM SERCEM”

Agnieszka
Desery
14.02.2016 9:12
,,WALENTYNKOWA GALARETKA Z ZATOPIONYM SERCEM”

Składniki na 6 porcji: Szklanka mleka skondensowanego słodzonego 2 galaretki pinacolada 4 galaretki truskawkowe 500 ml śmietany kremówki 30% Śnieżka Wykonanie: Galaretkę pinacolada wsypujemy do miseczki i zalewamy połową szklanki wrzątku, mieszając, aż się rozpuści. Dobrze schłodzone mleko ubijamy na puszystą masę, stopniowo wlewając lekko stężoną galaretkę i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 5 szklankach i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy galaretka truskawkowa zacznie tężeć, wypełniamy nią pucharki i chowamy do lodówki do całkowitego stężenia. Za pomocą foremki wycinamy z białej galaretki serca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/walentynkowa-galaretka-z-zatopionym-sercem-2/