300 g mąki 2 jajka 2 żółtka 20 g masła 20 g cukru pudru 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżka spirytusu 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli olej do głębokiego smażenia kandyzowane wiśnie lub dżem Wykonanie: Na duże kółko nałóż średnie, a następnie małe i dociśnij na środku palcem, aby się skleiły. Uformować kulkę owinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1h. Po schłodzeniu się ciasta wyjmij i rozwałkuj . W dużym garnku rozgrzej olej i kładź róże małym krążkiem do dołu. Po uzyskaniu złotego koloru obróć na drugą stronę. Po lekkim wystudzeniu posyp cukrem pudrem i ułóż wisienkę lub dżem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/01/roze-karnawaowe.html