SKŁADNIKI: SPÓD 100g migdałów 8 suszonych śliwek 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki wody MASA szklanka nerkowców (180g) 1/2 łyżeczki cynamonu sok z połowy limonki POLEWA łyżka mleka kokosowego 2 garści malin łyżka ksylitolu WYKONANIE: Śliwki zalewamy wrzącą wodą na ok 15 min, następnie blędujemy je z pozostałymi składnikami na spód ciasta- po zblendowaniu przekładamy do aluminiowej formy. O smaku całości rozpisywać się nie będę, bo nawet nie wiem jak ująć w słowa zachwyt, jaki ogarnia podniebienie po choćby jednym kęsie. Namoczone nerkowce blendujemy z sokiem z limonki i cynamonem, następnie umieszczamy w formie jako kolejną warstwę. Dodajemy do nich mleko kokosowe i całość mieszamy, cały czas podgrzewając na małym ogniu- ok 2 min. Nerkownik umieszczamy w lodówce na ok 2,5 godziny.