SKŁADNIKI: NA CIASTO: szklanka mąki jaglanej 1/3 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki mleka migdałowego 1/2 szklanki mleka kokosowego (gęstego) 4 łyżki karobu 1/3 szklanki mąki owsianej NA KREM: 2 banany 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/2 puszki mleka kokosowego + mleko migdałowe do dolewania podczas gotowania WYKONANIE: Jednego banana obieramy i kroimy w plasterki, które kładziemy na spód ciasta. Kaszę jaglaną gotujemy w szklance wody, gdy zaczyna nam brakować płynu, dolewamy mleka migdałowego. Smak dzieciństwa- kopiec kreta, jedno z pyszniejszych ciast, które w wersji podstawowej nie zachwyca składem. Na sam koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe i banana- całość blendujemy. Do suchych powoli wlewamy wymieszane mleko i całość dokładnie razem łączymy (najlepiej użyć trzepaczki do jajek). Osobno mieszamy suche składniki na ciasto, osobno mleka.