karmelizowana skórka z pomarańczy

Anna
Przetwory
10.02.2016 11:32
karmelizowana skórka z pomarańczy

Składniki

składniki

1 kg pomarańczy

2 szklanki cukru

1/3 szklanka wody

Przepis

Jak zrobić kandyzowaną skórkę z pomarańczy

Pomarańcze myjemy w ciepłej wodzie. Owoce musimy sparzyć wrzącą wodą więc umieszczamy je w durszlaku i polewamy wrzątkiem z czajnika.

Pomarańcze kroimy w ósemki , wyciągamy miąższ który przeznaczamy do konsumpcji :) , usuwamy nożykiem białą część ze skórek i kroimy w małą kosteczkę .

Następnie w rondelku mieszamy wodę z cukrem dodajemy skórki i gotujemy ( smażymy ) na najmniejszym ogniu ok 30 minut pilnując aby się nie przypaliła. Wystudzoną skórkę przekładamy do słoiczka.

Skórkę przechowujemy w lodówce lub zamrażarce.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną