Pomidorowy kuskus z warzywami

Anna
Obiad
10.02.2016 12:17
Pomidorowy kuskus z warzywami

Możecie także przygotować to danie jeszcze inaczej, a mianowicie podsmażyć jedną połówkę piersi z kurczaka pokrojoną w kostkę, a następnie dodać do niej warzywa i postępować zgodnie z przepisem poniżej. 90g kuskusu kilka pieczarek garść mrożonej papryki lub 1 średnia świeża (u mnie czerwona) garść mrożonego szpinaku w liściach (może być też świeży baby) 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach 100 ml passaty (przecieru) pomidorowej 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa sól pieprz Przygotowanie: - Kuskus przygotować wg instrukcji na opakowaniu - Pieczarki pokroić na półtalarki, ząbek czosnku posiekać, dodać resztę warzyw (bez szpinaku) i smażyć do miękkości na odrobinie oleju. Natomiast z połowy stanowi dodatek do pieczonego kurczaka (np. tego, którego prezentowałam ostatnio przy makaronie chow mein) lub piersi z kurczaka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://fabrykapomyslow50.blogspot.com/2016/02/kuskus-z-warzywami-w-pomidorach.html