Wieprzowina po kantońsku

Beata
Obiad
17.10.2018 8:58
Wieprzowina po kantońsku

Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 2 szklanki bulionu mięsnego 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 łyżki wina wytrawnego 5 łyżek sosu sojowego 1 łyżeczka imbiru 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżki oleju sól pieprz Mięso umyć, osuszyć. Po tym czasie mięso wyjąć do naczynia żaroodpornego zalać do połowy wrzącą wodą , dodać kostkę rosołową i piec pod przykryciem w piekarniku przez 1 godzinę. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie na moim blogu w zakładce MIĘSA. Całość zalać bulionem, dodać imbir, sos sojowy i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1,5 godziny. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, posiekany czosnek i chwilę smażyć z mięsem. W rondlu rozgrzać olej i zrumienić mięso z każdej strony. Jest tam najwięcej przepisów i każdy znajdziecie coś ciekawego i smacznego na obiad.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2018/10/wieprzowina-po-kantonsku.html