Smacznego! wtorek, 9 lutego 2016 Grillowane kieszonki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą Autor: Małgorzata Chyla o 07:04:00 Etykiety: grillowana pierś z kurczaka, grillowany kurczak, kieszonki z kurczaka, kurczak, kurczak z mozzarellą, kurczak ze szpinakiem, mozzarella, pierś kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą, szpinak Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) SKŁADNIKI (dla 4 osób) 4 pojedyncze piersi kurczaka 250 g świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego) 3 ząbki czosnku kulka mozzarelli pokrojona w plastry sól morska świeżo mielony pieprz słodka papryka oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Pierś z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą - czyli wszystko, co bardzo lubię w jednym daniu. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u nas pieczone ziemniaczki i mix sałat z oliwą :) W dodatku w wersji z grilla więc nie tylko smacznie,ale i zdrowo. Podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.