Paluchy z ciasta drożdżoweg

Paluchy z ciasta drożdżoweg

Ciasto drożdżowe przecinamy w pół. Jedną z połówek smarujemy dokładnie naszym pesto a następnie posypujemy żółtym serem. Przykrywamy drugą połową ciasta drożdżowego. Kroimy na podłużne paski. Powinno nam wyjść około …

Składniki

Składniki:

Możemy kupić gotowe ciasto drożdżowe lub zrobić samemu. W przepisie opieramy się o gotowe ciasto.

Składniki:

- 1 opakowania ciasta drożdżowego,

- ser żółty,

- zielone pesto

Przepis

Ciasto drożdżowe przecinamy w pół. Jedną z połówek smarujemy dokładnie naszym pesto a następnie posypujemy żółtym serem.

Przykrywamy drugą połową ciasta drożdżowego. Kroimy na podłużne paski. Powinno nam wyjść około 6 pasków. Oddzielamy kolejno każdy z pasków ciasta a następnie kilkukrotnie zwijamy ( patrz wideo).

Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut.

Paluchy świetnie nadają się do sałatek lub jako przekąska na imprezę.

Życzymy smacznego.

Polecane