Składniki: - 300g herbatników - 2 łyżeczki gorzkiego kakao - 120g drobnego cukru + niewielka ilość gorącej wody - 150g wiórków kokosowych - 150g cukru pudru - 150g masła ( 1 łyżka idzie do ciemniej masy) Wykonanie: - herbatniki kruszymy ( ja użyłam malaksera), dodajemy do nich kakao, mieszamy - drobny cukier wsypujemy do szklanki ( 250ml) do której wlewamy gorącą wodę, wlewamy jej tylko tyle aby zakrył cukier , czyli uzupełniamy wodą do połowy szklanki ,ważne żeby cukier się całkowicie rozpuścił i uzyskamy syrop/kleik - do suchych składników dodajemy roztopioną wodę z cukrem oraz 1 łyżkę masła, całość dokładnie wyrabiamy na gładką i nie klejącą masę, odstawiamy na bok - w drugiej misce łączymy ze sobą wiórki kokosowe, cukier puder oraz masło - ciemną masę rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na prostokąt o grubości około 0,5 cm, następnie rozkładamy na niej masę kokosową.