Pasta z awokado

Magdalena
Przekąski
29.01.2016 10:14
Pasta z awokado

Pasta z awokado, feta i czosnkiem – przepis Składniki: 1 dojrzałe awokado 100 g fety 3 ząbki czosnku pieprz sól płatki chili podłużny ciemny chleb szczypiorek kiełki np. słonecznika łyżeczka soku z cytryny Wykonanie: Awokado rozcinamy wzdłuż, wyjmujemy pestkę i przy pomocy łyżki wydrążamy miąższ. Pozostając w temacie kanapek na imprezę proponuję Wam dziś przepyszną pastę z awokado, fetą i czosnkiem, która idealnie sprawdzi się na Waszym przyjęciu. Na kromkach chleba smarujemy pastę z awokado, posypujemy szczypiorkiem, dekorujemy kiełkami oraz świeżo mielonym pieprzem. O tym, że awokado to skarbnica witamin i składników odżywczych mówiłam już kilkukrotnie, więc powtórzę tylko – jedzmy awokado. Miksujemy na gładką pastę (w miarę długo, aby ser był dobrze roztarty i nie było w naszej paście grudek).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/pasta-z-awokado-feta-i-czosnkiem/