Składniki: Ciasto: - 150g mąki pszennej (polecam pełnoziarnistą) - 100g kaszy gryczanej - 10 g drożdży - 1 łyżka oliwy - ½ szklanki ciepłej wody - 1 łyżeczka cukru - 1,5 łyżeczki soli Dodatki: - 20 dkg pieczarek - 15 dkg szynki - pół cebuli - mozzarella - 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego - gotowa przyprawa do pizzy lub oregano i bazylia Przygotowanie: Z wyrośniętego ciasta uformuj pizze i przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ponownie odstaw do wyrośnięcia na 20 min. Pieczarki obierz i obgotuj przez ok 5 min. w osolonej wodzie, po czym pokrój na mniejsze kawałki. Tak! ale koniecznie w wersji fit! :) Eksperymentując z ciastem na tę pizze, nie spodziewałyśmy się że będzie aż tak puszysta i delikatna :)