składniki: 500 g twarogu półtłustego 2 jajka 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej ok 1 czubata szklanka mąki pszennej typ 500 Twaróg przełożyć do miski. Czubata szklanka mąki pszennej mi wystarczyła ale być może trzeba będzie dać więcej lub mniej w zależności od tego jak wilgotny jest twaróg. Kluchy są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo pyszne, na pewno zagoszczą na naszym stole nie raz. Jedni nazywają je kluchami bo to w końcu rodzaj klusek a inni pierogami leniwymi bo nie trzeba nic wałkować ani lepić tylko zagnieść i gotowe. Każdą część uformować na wałeczek o szerokości ok 3 cm, lekko spłaszczyć ręką. Gotowe kluchy gotować w osolonym wrzątku ok 2 minuty od wypłynięcia.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/01/pierogikluski-leniwe-z-twarogiem.html