Kluski szpinakowo-serowe

Ewelina
Obiad
26.01.2016 17:18
Kluski szpinakowo-serowe

Składniki: 150 g serka śmietankowego Almette 1 szklanka świeżego szpinaku 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej + trochę do podsypania 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła 1 łyżka soli Przygotowanie: Do miski blendera przekładamy świeże listki szpinaku i dokładnie siekamy, wbijamy 1 jajko, miksujemy tworząc puszystą, lekką masę. Gdy wszystkie kluski szpinakowo-serowe wypłyną na powierzchnię wody oznacza to, że kluski są gotowe, wykładamy je na talerz, polewamy ciepłym masłem z chorizo i świeżymi listkami szałwii. Tylko, że leniwe robi się z twarogu w kostkach, podaje na słodko i polewa masłem ze zrumienioną bułką tartą i cukrem, a te kluski są serwowane na wytrawnie. Formujemy z ciasta wałek, który lekko spłaszczamy i kroimy na ukośne romby, które następnie wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Masę szpinakową przekładamy do miski, dodajemy serek śmietankowy, który dokładnie ucieramy ze szpinakiem, wsypujemy oba rodzaje mąki i dokładnie łączymy składniki. Kluski szpinakowo-serowe to idealne kluski, lekkie, delikatne, po prostu pyszne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/pierogi-i-kluski/kluski-szpinakowo-serowe/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Ewelina