Nadziewanie obwarzanki

Małgorzata

Przekąski

07.01.2016 9:20

Nadziewanie obwarzanki

Składniki ciasto 4 szkl mąki 1-1,5 szkl śmietany 18% 1/3 kostki margaryny 50 g drożdży 1/4 szkl ciepłej wody 1 łyżeczka soli 1 jajko 1/2 łyżeczki cukru farsz 500 g kiszonej kapusty 1 szkl suszonych grzybów 1 cebula sól pieprz dodatkowo 1 jajko mak do posypania 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie z cukrem i około 2 łyżkami mąki. Drożdżowe obwarzanki z farszem z suszonych grzybów i kiszonej kapusty. Odciskamy z nadmiaru wody i mielimy przez maszynkę razem z grzybami i cebulą. Następnie łączymy oba końce doklejając i ewentualnie dokładamy jeszcze odrobinę farszu aby obwarzanki były równe. 2. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, śmietanę, sól i zaczyn. Wycinamy paski o szerokości 3 cm i długości 10 cm. 7. 9. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach. Każdą wałkujemy na grubość około 5 mm. Na środek kładziemy farsz, możliwie jak najwięcej.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/12/27/nadziewane-obwarzanki/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook