Camembert na ciepło

Camembert na ciepło

Bierzemy nasz ser a następnie nakłuwamy nożem jego wierzchnią część. Wbijamy w nacięcia czosnek oraz rozmaryn a następnie polewamy oliwą. Nacięcia są ważne przy późniejszej konsumpcji, dzięki nim będzie nam …

Składniki

- ser camembert

- czosnek

- rozmaryn

- oliwa

Przepis

Bierzemy nasz ser a następnie nakłuwamy nożem jego wierzchnią część.

Wbijamy w nacięcia czosnek oraz rozmaryn a następnie polewamy oliwą.

Nacięcia są ważne przy późniejszej konsumpcji, dzięki nim będzie nam się łatwiej dostać do roztopionego sera naszymi grzankami.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Dodatkowo do naszej przekąski możemy przygotować grzanki, które mogą piec się równocześnie z serem

Wystarczy bagietka lub zwykły chleb pokrojony w paski. Nasze grzanki powinny piec się około kilku minut ( max 5 minut), można

je dodać do sera na początku lub pod koniec jego pieczenia. Ser możemy piec w tej drewnianej foremce ( o ile taką mamy).

Jak już wszystko będzie gotowe, bierzemy nasze grzanki a następnie maczamy je w serze.

Niektórzy odcinają wierzchnią część sera przed pieczeniem - jest to również prawidłowe podejście.

Jest to super propozycja na imprezę.

Smacznego!

Polecane