Tatar z łososia – przepis Składniki: 200 g świeżego łososia (filet bez ości i skóry) 1 mała czerwona cebula kawałek zielonego ogórka łyżka soku z cytryny olej słonecznikowy sól pieprz Wykonanie: Ostrym nożem siekamy łososia. Tatar z łososia możemy wymieszać z pozostałymi składnikami i schłodzić, ale możemy także ułożyć małe tatarki na talerzu dla naszych gości, tworząc ładne kompozycje. Przy użyciu obręczy nakładamy na spód tatar, następnie drobno pokrojonego ogórka i cebulę i na wierzch ponownie tatar. Tatar z łososia to dla mnie kulinarne święto. Tatar z łososia przed podaniem chłodzimy. Solimy i pieprzymy, dodajemy sok z cytryny i odrobinę oleju.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://przekaskinaimpreze.pl/tatar-z-lososia/