do farszu można również dodać pasztet :) Składniki: Ciasto: - 420g mąki - 15g drożdży - 1/5 szklanki ciepłego mleka - 3 łyżki jogurtu greckiego - 250g twarogu - 1 jajko - łyżeczka soli - łyżeczka cukru - 1 kg kapusty - 1 cebula - pieczarki - 1 łyżka oleju - sól, pieprz - majeranek Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w mleku, dodaj 2 łyżki mąki oraz cukier. Cebulę posiekaj w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj pokrojone pieczarki, a po chwili lekko odciśniętą kapustę i podsmaż jeszcze przez chwilę. Nieco czasochłonne... ale w gruncie rzeczy nie takie trudne do przygotowania ;p Sprawdzą się jako dodatek do czerwonego barszczu ale i samodzielnie świetnie smakują, a twarogowe ciasto zapewnia im ciekawy smak. Dokładnie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 10 min. Przenieś na blachę i odstaw jeszcze na chwilę do podrośnięcia. Na stolnicę przesiej mąkę, dodaj wyrośnięty zaczyn, masę twarogową, jogurt grecki oraz sól. Farsz: Kapustę drobno poszatkuj, posól i odstaw na kilka godzin, aż nieco zmięknie i puści sok.