Składniki Ciasto 600 g mąki 70 g drożdży 200 ml mleka 100 g roztopionego masła 1 jajko 50 ml miody gryczanego 1 cukier waniliowy Farsz 250 g białego sera półtłustego 5 łyżek kaszy jaglanej z truskawkami firmy Eco Blik 300 ml wody 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo 1 jajko mak do posypania 1. Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i miodem gryczanym. 2. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąkę, jajko, cukier waniliowy i roztopione masło. Zimną kaszę mieszamy w białym serem, miodem wielokwiatowym i cukrem waniliowym. Zostawiamy na godzinę. 3. 300 ml wody gotujemy. 6. Bułeczki pieczemy w 200 stopniach około 10 minut. Do wrzącej wsypujemy kaszę jaglaną z truskawkami.