Miodowe bułeczki z serowo- jaglanym farszem

Małgorzata
Śniadania
20.01.2016 21:21
Miodowe bułeczki z serowo- jaglanym farszem

Składniki Ciasto 600 g mąki 70 g drożdży 200 ml mleka 100 g roztopionego masła 1 jajko 50 ml miody gryczanego 1 cukier waniliowy Farsz 250 g białego sera półtłustego 5 łyżek kaszy jaglanej z truskawkami firmy Eco Blik 300 ml wody 2 łyżeczki miodu wielokwiatowego 1 łyżeczka cukru waniliowego Dodatkowo 1 jajko mak do posypania 1. Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i miodem gryczanym. 2. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy mąkę, jajko, cukier waniliowy i roztopione masło. Zimną kaszę mieszamy w białym serem, miodem wielokwiatowym i cukrem waniliowym. Zostawiamy na godzinę. 3. 300 ml wody gotujemy. 6. Bułeczki pieczemy w 200 stopniach około 10 minut. Do wrzącej wsypujemy kaszę jaglaną z truskawkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/01/20/miodowe-buleczki-z-serowo-jaglanym-farszem/