Ciasteczka imbirowe golden gingerbread

Agata
Ciasta
20.01.2016 14:31
Ciasteczka imbirowe golden gingerbread

1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonego cynamony 1/2 łyżeczki mielonych goździków 130 g masła 110 g drobnego cukru 4 łyżki syropu klonowego 2 żółtka Wykonanie: Mąkę przesiewamy z przyprawami, solą i sodą. Do wykrawania ciasteczek użyłam prostokątnych herbatnikowych foremek, ale jeśli wytniecie je przy pomocy foremek w kształcie gwiazdki, aniołka czy mikołaja wyjdą Wam piękne pierniczki. Następnie odkrawamy po kawałku ciasta, wałkujemy na omączonym blacie na w miarę cienkie placki i wykrawamy ciasteczka. Ciasteczka imbirowe golden gingerbread 120 minut Składniki: 350 g mąki pszennej typ 500 1/4 łyżeczki soli

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2015/12/ciasteczka-imbirowe-golden-gingerbread.html